Новини


В знак на признателност пред делото, днес учениците от ПГ „Яне Сандански“ отбелязаха 147 години от обесването на Васил Левски. Гимназистите взеха участие в организираното от Община Сандански поклонение, поднасяйки цветя пред мемориала на героя за свобода.

Малко по-късно, следвайки завета на Левски „Дела трябват, а не думи“, ученици и преподаватели съживиха спомена за великия революционер. По инициатива на ученическия съвет в двора на училището бе проведено състезание „Лъвски скок“. Гимназистите показаха завидни умения в спорта и заслужено бяха възнаградени с вниманието и аплодисментите на ученици и учители. Подобно на съратниците от Българската легия, учениците окуражаваха приятелите си, а спортментският дух произведе и добрите постижения.

Директорът на гимназията – г-жа Зорица Органджиева, награди отличилите се сред ентусиастите в състезанието. На трето място, с резултат – 4,30 м., се класира Светослав Филчев от 12 „в“ клас. Второто място зае Георги Аврамов от 9 „б“ клас, който успя да скочи разстоянието от 4,35 м. „Лъвският“ скок в двора на ПГ „Яне Сандански“ бе дело на Велислав Филчев от 12 „в“ клас. Той отбеляза в своя спортен актив дължината от 4,60 м.

 

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде показан

Вашият коментар*

Име*

Имейл*

Уеб сайт