Новини

Отбелязваме подобаващо 9 Май – Денят на Европа, като истински Европейци. Програмата започна с „Ода на радостта“ – химна на Европа в изпълнение на Александра Василева и Михаела Текелова на английски и немски език. Водещ на празника е Катрин Джакова от 9 клас, която представи информация за този ден на английски и български език. В програмата рецитират и пеят на езиците, изучавани в гимназията, следните ученици: Английски език – Никола и Димитър, Испански език – Никол Казакова, Руски език – Вики Канева и Цветелина Костадинова. Програмата завърши с Българска народна песен в изпълнение на Елена Петрова, ученичка в 8 клас.

След присъединяване на Република България към Европейския съюз в нашето училище се разработиха и реализираха не малко проекти по Програмата ,,Еразъм” за съвместна работа между училища от различни страни в Европа.

,,Декалог”, ,,Учене чрез забавление”, ,,Величието на природата”, Ние сме различни, но обединени” са само някои от тези проекти!

През годините учители и ученици от гимназията участваха дейно в съвместни проекти с колеги и ученици от училища в Италия, Белгия, Германия, Швеция, Норвегия, Франция, Турция, Полша, Литва, Румъния, Португалия, Канарските острови, Испания, Северна Македония, Финландия.

Няма да спрем дотук, разбира се, ще продължим да полагаме усилия в тази насока, защото това е възможност за среща с други култури, с интересни обичаи, с различни кулинарни вкусове и традиции, с нови приятели!

Това е възможност за опознаване на различни държави, за разширяване на мирогледа и за много забавление наред с работата по проектите.

На добър час!

Оставете коментар

Вашият имейл няма да бъде показан

Вашият коментар*

Име*

Имейл*

Уеб сайт