15.04.2024 г.

ОБЯВА

за изготвяне на ученически униформи

             Информираме Ви, че в Профилирана гимназия „Яне Сандански“, гр. Сандански е направено проучване за въвеждане на ученически униформи.

             Търсим фирма, която да предостави цени за изработване на ученически униформи за нашето училище.

Ученическата униформа, ще бъде частична и ще включва – тениска  – къс ръкав, тениска   – дълъг ръкав, тениска с якичка и копчета – къс ръкав, тениска с якичка и копчета – дълъг ръкав, сако за момичета, суитшърт с цип за момчета.

Офертите се предоставят в канцеларията на училището от 08:00 до 17:00 часа, всеки работен ден.

Срок за приемане – до 15.05.2024 г.

27 март – Международен ден на театъра 🎭

Учениците – участници в групата по Театрално и сценично изкуство с ръководител г-жа Карамфила Хаджииванова, изготвиха брошури с интересни факти за театъра.  

Целта е да насърчим любовта на младежите към театралното изкуство!

Отбелязахме Деня на търпението – 25 март. 

В духа на днешния ден на всички класове, бяха раздадени табели с послания. 

Музика изпълни двора на училището – учениците се хванаха на хоро на приятелството – израз  на желанието за хармония и повече толерантност във взаимоотношенията и казаха „ДА” на търпението!

Идеята е да се повиши единството и толерантността между хората, да се напомня на учениците, че трябва да се уважават и да бъдат търпеливи един към друг. 

ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО

„Разделното събиране е малко усилие, а ползата от него – огромна!“

18 март – световен ден на рециклирането, вдъхнови учениците от ПГ „Яне Сандански“ да подготвят проекти, свързани с ползите от рециклирането и насърчавщи хората към по-добър и по-чист свят. Младежите показаха креативност, отговорност и съпричастност към този мащабен проблем.

„Ние може да променим света с двете си ръце!“ е техният призив към всички.